URH átadás

 

A Soproni Polgárőr Egyesület az országban, ismét egy egyedülálló vívmányt vehetett át 2013. január 4-én, Sopronban, a Károly Kilátónál.

Az ötletgazda Török László, polgárőr, ügyvezető elnök, hírközlési mérnök kezdeményezésére a városban már több cég URH láncát kivitelező és karbantartó Horváth Ferenc, híradástechnikus felkérésére, megfelelő szponzori támogatással, átadásra került a mintegy 50 km-es hatósugarú URH átjátszó állomás, és a hozzá csatlakozó készülékek üzembe helyezése.

A létesítményt a város polgárai nevében Dr. Simon István, alpolgármester méltatta,  és köszönte meg. Dr. Jámbor László, a Tanulmányi Erdő Gazdaság Zrt. Vezérigazgatója - mint a berendezés helyének és annak díjtalan üzemeltetési házigazdája - örömmel szólt a példás,  cégek és hatóságok közötti szoros összefogásról, aminek eredménye az országban egyedüli polgárőr URH nagy területi lefedettség. Ezen lehetőséggel  a Sopron-Fertőd Kistérség összes polgárőrségei is elérhetőséggel bírnak. A Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság engedélye alapján létesülő rendszer nagy előnye, hogy az országhatár menti környék erdőségeibe is lehetővé teszi a kommunikációt, ami a hagyományos mobiltelefonokkal nem lehetséges. Szabó Jenő, városi rendőrkapitány is örömét fejezte ki a beruházásnak, kiemelve, hogy a kapitányság ügyeletén elhelyezett berendezéssel bármikor azonnal, költségek nélkül elérhetők a polgárőrök és viszont a rendőrök is. Ezzel is még szorosabb kapcsolat lett biztosítva a rendőrség és a polgárőrség között.

Víg József Attila, elnök végül a polgárőrség nevében köszönte meg mind azt a pozitív hozzáállást, amit  a résztvevők tanúsítottak a megvalósítás érdekében. Megígérte, hogy jelen műszaki beruházás maximálisan fogja szolgálni a lakosság bűnmegelőzési igényét mind a közterületeken, erdőkben, tavaknál, mind a környezetvédelemért és az eltévedt romboló emberi tevékenységek ellen.

Az átadáson készült képek a fotogalériában megtekinthetőek.

 

/Pankotai Zsolt, kommunikációs menedzser - 2013.01.04./

 

 

Hírarchívum >>