URH átadás

 

Rádió P , a polgárőr rádió, 2013.01.05.:

URH állomás a Sopron környéki polgárőrökért

 

Rádió átjátszóállomást avattak fel 2013. január 04-én a soproni polgárőrök.  Az ötletgazda Török László a Soproni Polgárőr Egyesület ügyvezetője volt, akinek kezdeményezésére került most átadásra egy ötven kilométeres hatósugarú, ultrarövid hullámú (URH) átjátszó állomás Sopronban, a Károly Kilátónál.

A létesítményt Dr. Simon István, alpolgármester adta át. Dr. Jámbor László, az erdőgazdaság vezérigazgatója - mint a berendezés helyét és díjtalan üzemeltetését felajánló házigazda - örömmel szólt a példás, cégek és hatóságok közötti szoros összefogásról, aminek köszönhetően mától már működik a polgárőr URH területi lefedettsége. Ezen lehetőséggel  a Sopron-Fertőd Kistérség összes polgárőr egyesület is elérhetőek lehetnek.

Ahogy azt Pankotai Zsolttól, a Soproni Polgárőr Egyesület kommunikációs menedzserétől megtudtuk, a rendszer nagy előnye, hogy az országhatár menti környék erdőségeibe is lehetővé teszi a kommunikációt, ami a hagyományos mobiltelefonokkal sajnos nem lehetséges.

Szabó Jenő városi rendőrkapitány is örömét fejezte ki a beruházásnak, kiemelve, hogy a kapitányság ügyeletén elhelyezett berendezéssel bármikor azonnal, jelentősebb költségek nélkül lesznek elérhetők a polgárőrök és viszont a rendőrök is. Ezzel is még szorosabb kapcsolat lett biztosítva a rendőrség és a polgárőrség között.

Víg József Attila, a Soproni Polgárőr Egyesület elnöke a polgárőrség nevében megköszönte mind azt a pozitív hozzáállást, amit  a résztvevők tanúsítottak a megvalósítás érdekében. Megígérte, hogy jelen műszaki beruházás maximálisan fogja szolgálni a lakosság bűnmegelőzési igényét mind a közterületeken, erdőkben, tavaknál, mind a környezetvédelemért és az eltévedt romboló emberi tevékenységek ellen.

 

 

Kisalföld, 2013.01.04.:

URH a soproni polgárőröknek

 

Sajtótájékoztatón jelentették be a Károly-kilátónál, hogy a Soproni Polgárőr Egyesület önálló URH-rádióhálózatot kapott társadalmi segítséggel.

A hatszázezer forintos beruházás révén Sopron vonzáskörzetében olyan helyen is képesek lesznek kommunikálni, információt cserélni a polgárőrök és a rendőrök, ahol nem teljes a mobiltelefon-szolgáltatás.

Vig József Attila, a polgárőrök elnöke hangsúlyozta, a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. jóvoltából a rendszer átjátszó adaptereit térítésmentesen helyezhették el a Károly-kilátón, s az üzemeltetést is a TAEG vállalta magára.

Simon István alpolgármester kifejtette: a soproniak ezentúl még nagyobb biztonságban érezhetik magukat. 

Szabó Jenő alezredes, rendőrkapitány a polgárőrség és a rendőrség egyre szorosabb együttműködésének további lehetőségeiről szólt, míg dr. Jámbor László, a TAEG Zrt. vezérigazgatója a közös összefogással megvalósult beruházás bűnmegelőzési szerepét emelte ki. 

 

 

Corvinus Rádió, 2013.01.04.:

Önálló rádióhálózaton kommunikálhatnak a soproni polgárőrök

 

Mai sajtótájékoztatón került átadásra az országban elsőként a soproni polgárőrség önálló URH rádióhálózata. Az átadón jelen volt dr. Simon István alpolgármester, Vig József Attila a soproni polgárőrség vezetője, Dr. Jámbor László a TAEG igazgatója és Szabó Jenő rendőrkapitány.

„A soproniak biztonsága nagymértékben javulni fog ezzel a fejlesztéssel, amit a mi polgárőreink társadalmi támogatással megvalósítottak. Ezzel az új fejlesztéssel javul a soproniak biztonsága, javul a közbiztonság, a személy- és vagyonvédelem, sőt még a bűnmegelőzés és a bűnüldözés is.”- mondta dr. Simon István alpolgármester.

Vig József Attila a soproni polgárőrség vezetője megköszönte a soproni városvezetésnek, és kiemelten dr. Simon István alpolgármesternek a közreműködését, aminek köszönhetően egy önálló URH kommunikációs csatornát tudtak megvalósítani. Így olyan területeken is tudnak kommunikálni, ahol a mobiltelefon lefedettség nem megfelelő.

Szabó Jenő, Sopron város rendőrkapitánya megköszönte a Soproni Polgárőrségnek az eddigi együttműködést a közbiztonság javítása területén, továbbá a rendezvények, a közösségi események biztosításában. Meggyőződése, hogy az új kommunikációs rendszer a közös munka hatékonyságát javítja majd a soproni polgárok megelégedésére.
A Soproni Rendőrkapitányság ügyeletén a polgárőrség közvetlen kapcsolatot tud teremteni a rendőrséggel, időveszteség nélkül, a maradéktalan információátadás mellett. A beruházás közel 600 ezer forintból valósult meg. Az adóberendezés és az antenna helyét a Károly kilátóban a Tanulmányi Erdőgazdaság térítésmentesen biztosította.

Csatolt hanganyag:

20130104_polgarorseg_urh_rendszerenel_atadasa.mp3

 

 

Pulzus TV - Híradó - 2013.01.04.:

 

/www.radiop.hu | www.kisalfold.hu | www.pulzustv.hu | www.corvinusradio.hu - 2013.01.05./

 

 

Hírarchívum >>