FELHÍVÁS ! 

 

Tisztelt Soproni Polgárok!Sopron városa az itt élők lakóhelye, és többségének munkahelye is. A város közbiztonságát, rendjét, tisztaságát megtartani vagy fokozni valamennyiünk közös feladata!
Ezennel tudatjuk, hogy városunkban 1996-óta polgárőrség működik.
Az egyesület civil szervezet, mely tagja a Megyei,-és Országos Polgárőr Szövetségnek, ami 2012. febr. 1. óta, mint köztestület működik 
Egyesületünk közhasznú szervezet, polgárőreink az 1999. évi CXX. törvény 6.§./1/ pontja alapján közfeladatot ellátó személyeknek minősülnek. Tevékenységünket határozza meg a 2011.évi CLXV. törvény a polgárőrségről és a polgárőri tevékenység szabályairól.
Non-profit szervezet lévén létfenntartásunk, technikai és egyéb felszereléseink biztosítása, önkormányzati támogatásból, közadományokból, szponzori támogatásokból, pályázati pénzekből valósul meg.

Az egyesület célja és feladata:
- A bűncselekmények megelőzése.
- A bűnalkalmak korlátozása, a vagyonvédelem javítása.
- A bűnelkövetést elősegítő körülmények feltárása.
- A közbiztonság erősítése.
- A rendőrség társadalmi támogatásának fokozása.
- A lakosság társadalmi, önvédelmi törekvéseinek előmozdítása, biztonságérzetének növelése, ezen keresztül a lakóközösségi kapcsolatok erősítése.
- A vagyonvédelmi tevékenység korszerűsítése.
- Bűnmegelőzési információk közvetítése.
- Nemzetközi bűnmegelőzési tapasztalatok, módszerek, ajánlások honosítása, népszerűsítése.

Amennyiben fentiekkel azonosulni tudsz, és tenni akarást, elhívatottságot érzel a fentiek megvalósításáért, minimális időd is engedi, és ellenszolgáltatás nélkül tudnál velünk szolgálni, úgy szeretettel várjuk jelentkezésedet.
Minden hétfőn Sopronban, a Rendőrkapitányság - Táncsics u. 8. sz. alatti irodánkban 17 órától személyesen is várunk Benneteket. 
Jelentkezési igényeteket a 30/236-0006, és 30/385-5732 - mobil számokon is örömmel fogadjuk.

Víg József (elnök) - Török László (ügyvezető elnök)

 

/Pankotai Zsolt, kommunikációs menedzser - 2013.02.12./

 

 

Hírarchívum >>