Razzia a soproni éjszakában - harminc előállítás

 

Vasárnapra virradóra razziát tartott a Soproni Rendőrkapitányság az egyik soproni éjszakai szórakozóhelyen.


– Hat éve élek Bécsben, nekem is van lokálom. Az esetenkénti rendőrségi ellenőrzést ott sem lehet elkerülni – mesélte egy szíriai származású osztrák állampolgár, aki – mint mondta – magyar barátnőjével és néhány ismerősével szórakozott a most ellenőrzött soproni diszkóban. 

– Havonta többször is ellátogatok Sopronba. S hogy szoktam-e drogozni? Á, dehogy. Legfeljebb odahaza szívok vízipipát.

Ő átment a kora hajnali, rögtönzött orvosi ellenőrzésen, pupillája és pulzusa nem utalt arra, hogy kábítószerezett volna. Nem úgy az a mintegy harminc fiatal, akiket dr. Lászlóczky Zsuzsanna szakorvos a rendőrségi kisbuszhoz irányított annak gyanújával. 

– Sopronban éves szinten mintegy százharminc esetben járunk el kábítószerrel való visszaélés gyanúja miatt. Ennek során húsz-huszonöt terjesztőt kapunk el – közölte az éjszakai razzia irányítója, Aranyos Gábor alezredes, a Soproni Rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezetője. – Az éjszakai szórakozóhelyek ellenőrzését kiemelt fontosságúnak tekintjük a drogellenes programunkban. 

A Secret Fusion rendezvényének hajnali bevetésén har- minc rendőr vett részt, továbbá a katasztrófavédelem és a polgárőrség is közreműködött a razziánkon. 

Az előzetes eligazításnak köszönhetően szervezetten és zökkenőmentesen zajlott az akció. Mintegy harminc fiatalt állítottunk elő, s az elsődleges drogtesztek alapján a szokottnál is több, tizenegy volt a pozitív minta. Húsz gramm kábítószert is lefoglaltunk. 

Az érintettek ellen kábítószerrel való visszaélés gyanújával büntetőeljárást kezdeményeztünk. Feladatunk, hogy a terjesztőket kézre kerítsük. 

– Nézzék, bármelyik éjszakai szórakozóhelyen, de még az iskolabálokon is elkaphatnának drogozókat a rendőrök. Mi a Drogmentes Magyarországért kampány részesei vagyunk, a bejáratnál „Az igazság a drogokról" című kiadvánnyal hívjuk fel a figyelmet a kábítószerek káros hatásaira. Kényesen ügyelünk arra, hogy minden előírásnak eleget tegyünk, még mentőügyeletről is gondoskodtunk – mutatja aktányi hivatalos papírját a rendezvény főszervezője. – Mi arról nem tehetünk, hogy egyesek mindezzel nem törődve tönkreteszik egészségüket, és most ezzel együtt megzavarták a bulit is.

 

/www.kisalfold.hu  - 2013.03.10./

 

 

Hírarchívum >>