Vízi polgárőrség alakul

 

A Soproni Polgárőr Egyesület égisze alatt megalakul a Fertő Tavi Vízi Polgárőrség.

 

– Új fejezet kezdődik a soproni polgárőrség életében. Hatéves óhaj válik valóra, hogy a polgárőrség a Fertő tavon is jelen lehessen – nyilatkozta a Kisalföldnek Török László, a helyi polgárőr-egyesület ügyvezető elnöke. – Az országos szövetség vízi tagozatot hozott létre, amelyhez a Fertő tó kapcsán mi is csatlakoztunk. 

Állami támogatásban is reménykedhetünk feladataink ellátására. Hatáskörünk lesz fellépni a zughorgászok ellen, az engedély nélküli vitorlázók kiszűrésével pedig az esetleges balesetek megelőzése a cél. Felügyeljük a strandok rendjét is a rendőrséggel közösen. 

A Fertő-parthoz közeli települések – Fertőrákos, Fertőd, Fertőszentmiklós, Nagycenk – polgárőrségeivel felvesszük a kapcsolatot és velük együtt szervezzük a szolgálatot. Szándékaink szerint már májustól, az idegenforgalmi szezon kezdetétől a Fertő tavon lehetünk. Szeretnénk elérni, hogy előbb ideiglenes, majd állandó bázist alakíthassunk ki. A fertőrákosi öböl rendőrségi volt objektumát megfelelő helyszínnek tartanánk. E témában hamarosan megkezdjük a tárgyalásokat.

Török László tudatta: a Soproni Polgárőr Egyesület, a Felső-dunai Vízi Polgárőr Egyesület és a Balatoni Vízi Polgárőr Egyesületek vezetői együttműködési megállapodást írtak alá, ebben feladatokat, közös célokat határoztak meg a következő évekre.

 

 

Pulzus TV - Híradó - 2013.03.19.:

 

/www.kisalfold.hu | www.pulzustv.hu - 2013.03.20./

 

 

Hírarchívum >>