A rendőrség és a polgárőrség is készül a tanévkezdésre

 

Szeptemberben egyenruhások biztosítják a közlekedés rendjét a frekventált helyen lévő tanintézményeknél, év közben pedig előadásokkal segítik elő a bűn- és baleset-megelőzést Győr-Moson-Sopron megyében, ahol az iskolarendőrök felkészülten várják a szeptember elsejei tanévkezdést.

 Az oktatási intézmények környékén a hirtelen megnövekvő gyalogos és gépjármű forgalom miatt megnő a gyermekek veszélyeztetettsége. A tanulók életkori sajátosságaiból adódóan még az úgynevezett nyári élmények hatása alatt vannak, a gépjárművezetők, pedig elszoktak az iskolák közelében megnövekvő gyalogos forgalomtól.

A figyelemfelkeltés érdekében a közterületen szolgálatot ellátó állomány az iskolák környékén fokozott figyelmet fordít a gépjárművezetők jogkövető magatartásának ellenőrzésére, a gyermekek biztonságos közlekedésének elősegítésére. A tanulókra leselkedő veszélyek elhárítása érdekében rendőrök felügyelik az intézmények bejáratánál a reggeli csúcsforgalomban a közlekedést. Az ellenőrzésbe a polgárőrség tagjait is bevonták.

Győr-Moson-Sopron megyében a 2008. szeptember elsejétől életre hívott „Az iskola rendőre” program beváltotta a hozzá fűzött reményeket. Tanulók, szülők, tanárok személyes kontaktust alakítottak ki az intézményükben munkálkodó egyenruhásokkal, akiknek fontos a gyermekekkel történő szimpátiás kapcsolat kialakítása, a gyermek és rendőr közötti párbeszéd, a pozitív "rendőr-kép".

 

/www.corvinusradio.hu  - 2013.08.28./

 

 

Hírarchívum >>