Vendéglátósok fizetik a polgárőröket

 

Három vendéglátóhely üzemeltetői fogtak össze a Deák tér éjszakai nyugalma érdekében: ők finanszírozzák a jövőben a Soproni Polgárőr Egyesület hétvégi járőreit


A Kisalföld nemrég adott teret több olyan lakossági észrevételnek is, amelyben a szórakozóhelyek közelében élők arra panaszkodnak: a hajnalban hazatérő vendégek nincsenek tekintettel az alvókra. Az ajtócsapkodás, az utcán cigarettázás, a búcsúzkodások még az enyhébbek a sok zavaró tényező közül. 

A polgárőrök feladata az lesz, hogy biztosítsák a lakók nyugalmát és a tér biztonságát, ugyanakkor továbbra is lesz lehetőség a kulturált szórakozásra.

 

A polgárőrök éjszaka vigyázzák a rendet. A képen Vörös Ferenc és Mátyás Zoltán.

Fotó: Magasi

 

A Deák téren érintett három vendéglátóhely – a Deák étterem, a Gázfröccs romkocsma és a Centrál Park Café – a cikk hatására a megoldás érdekében az összefogás mellett döntött.

– Bár mindhárom helyen dolgozik biztonsági őr, ők elsősorban a benti rendért felelnek, illetve azért, ami az ajtók előtt történik. A lakók nyugalmának biztosítása érdekében pénteken és szombaton a nyitvatartási időkben, egészen a hajnali órákig polgárőr járőrök teljesítenek szolgálatot a Deák téren. Ennek költségeit mi, vendéglátósok finanszírozzuk majd – mondta el Kreszta Balázs, a Gázfröccs romkocsma üzemeltetője.

– A polgárőrök feladata az lesz, hogy biztosítsák a lakók nyugalmát és a tér biztonságát, ugyanakkor továbbra is lesz lehetőség a kulturált szórakozásra. Amennyiben hangoskodást vagy bármilyen rendbontást tapasztalnak, a járőrök azonnal értesítik majd a rendőrséget – tudtuk meg a Soproni Polgárőr Egyesület elnökétől, Vig József Attilától.

 

/www.kisalfold.hu  - 2013.09.24./

 

 

Hírarchívum >>