A rend fenntartása mellett a megelőzés is fontos a soproni polgárőrök számára

 

Egyedülálló módon a Soproni Polgárőr Egyesület szervezésében rendeznek Közlekedésbiztonsági Napot városunkban. A május 11.-i program, helyi összefogás eredményeként valósulhat meg.

 

A Wilfing Áron  Közlekedésbiztonsági Egyesület ütközés szimulátora, vagy a „részeg szemüveg” felvétele mellett, a kilenc órakor kaput nyitó rendezvény, a gépjárművezetőknek és a kerékpárosoknak is lehetőséget kínál, hogy teszteljék vezetési képességeiket.  A Városi Stadion mögötti területen megrendezendő közlekedésbiztonsági nap fővédnöke az Országos Polgárőr Szövetség elnöke Dr. Túros András. A rendezvény alkalmat ad arra, hogy a soproni önkéntesek átvegyék az Országos, és a Megyei Szövetségtől a két polgárőr kerékpárt. A szervezők gondoskodtak, az elméleti tudás gyarapításáról, is folyamatos előadásokkal, a frissülő jogszabályokról és KRESZ változásokról. A rendezvény központi eseménye, egy ittas járművezető által okozott, halálos kimenetelű baleset, szimulációs bemutatása lesz.

A Soproni Rendőrkapitányság, a Soproni Katasztrófavédelmi Kirendeltség és az Országos Mentőszolgálat soproni munkatársainak közreműködésével, megtartandó bemutatóval, a Soproni Polgárőrök a szabályos és biztonságos közlekedésre kívánják felhívni a figyelmet, és az ezzel kapcsolatos felelősségre; hiszen közlekedjen valaki akár gyalog, kerékpárral vagy gépjárművel – az út végén mindenkit hazavárnak.

 

 

Pulzus TV - Szemtől szemben- 2014.04.29.:

 

 

/www.soprontv.hu | www.pulzustv.hu - 2014.04.29./

 

 

Hírarchívum >>