Soproni Közlekedésbiztonsági Nap

 

 

www.sopron.hu:

Balesetszimulációs bemutató a közlekedésbiztonságért

 

Volt ma ütközés, fékezés, csattanás, borulás, mentés, helyszínelés, tűz és robbanásveszély, és "áldozat" is abban a balesetben, amelynek - szerencsére - csak a szimulációját tekinthették meg a közlekedésbiztonsági napon. De így is nem csak látványos, de elgondolkodtatóan tanulságos jelenetek hívták fel a figyelmet arra, hogy a közlekedésben a legkisebb figyelmetlenség is tragédiát okozhat , emberéletet követelhet.

 

 

Ezért a felelősségteljes körültekintés a közlekedésben és a szabályok betartása elengedhetetlen –  meggyőzően és olykor megrázóan  látványos, teljesen professzionális baleseti szimulációs bemutató győzte meg minderről a soproniakat.

A figyelmetlenség, a felületesség életveszélyes az utakon, de ha már megtörtént a baleset, akkor az arra hivatottak összehangolt együttműködésben a legszakszerűbben oldják meg a helyzetet: mentik az emberéleteket,  biztosítják a helyszínt, számolják fel a baleset következményeit. Erről is mindenkit meggyőzött a bemutató.

Az összes együttműködő érezhetően ura volt a helyzetnek, összhang és zavartalan együttműködés jellemezte az intézkedéssorozatot, ahogyan a rendőrök, polgárőrök, a katasztrófavédelem szakemberei, a tűzoltók, a helyi  mentőszolgálat , az autómentő tették a dolgukat megfelelő időpontban és a maximális szakszerűséggel.

A baleseti szimulációban egy kötelező elsőbbségadást figyelmen kívül hagyó autós ütközött egy másik, szabályosan közlekedő autóval, aminek következtében a harmadik vétlen autós frontálisan cspódott egy falba, ez utóbbi a frontális ütközését követően felborult, miközben a vétkes autó ki is gyuladt.

A kialakult helyzet megoldását és történéseit folyamatos élő közvetítésben kísérhették figyelemmel a helyszínen tartózkodók, így pontos képet kaptak arról, hogy a szimultán helyszíneken éppen mi történik és miért.

A baleseti szimulációt követően, az biztosan elmondható, hogy mindazok, akik a szimulációnak szemtanúi voltak, az eddigieknél meg nagyobb felelősségérzettel ülnek majd gépkocsiba, vagy közlekednek akár kerékpárral, akár gyalogosan, annál is inkább, hogy – mint az elhangzott – a szimuláció alapja egy megtörtént eset volt.

Sopron városa fontosnak tartja a közlekedésbiztonságot, amit az is jelzett, hogy a szimulációs bemutatón mindvégig részt vett dr. Fodor Tamás polgármester és dr. Simon István alpolgármester is.

Az eseményen az - OPSZ - Országos Polgárőr Szövetség nevében, a Gy-M-S Megyei Polgárőr Szövetség részéről Cseh István két kerékpárt adott át a Soproni Polgárőrségnek és egyben a városnak. Cseh István azt mondta: Sopronban megvan a biztos pillér, amelyen a helyi polgárőrség működése nyugszik, tekintettel arra, hogy biztosított a várossal és a rendőrséggel, továbbá a rend fenntartása érdekében dolgozó további szervezetekkel az együttműködés.

Dr. Fodor Tamás polgármester köszöntőjében jó és tanulságos kezdeményezésnek nevezte a baleseti szimulációs bemutatót, egyben megköszönte a polgárőrségnek, hogy helyi biztonság érdekében folyamatosan elkötelezetten dolgoznak. A város továbbra is számít elengedhetetlenül fontos munkájukra a biztonság érdekében.

A rendezvény programjában szerepelt még  gyakorlási lehetőség személygépkocsival és kerékpárral a megépített pályákon, óránként 20 perces KRESZ elméleti oktatás a frissülő jogszabályokról és -változásokról, motoros szimulátor, gyerekeknek ingyenes légvár, kerékpárosoknak ügyességi pálya, biztonsági öv szimulátor.

A rendezvény példamutató együttműködésben valósult meg, támogatók: 
- OPSZ - Országos Polgárőr Szövetség
- Sopron Város Önkormányzata
- Sopron Holding Zrt
- TAEG Zrt
- STKH Kft Sopron
- Soproni Vízmű Zrt
- Gy.-M.-S. Megyei Polgárőr Szövetség
- Horgász Egyesület Sopron

Együttműködő partnerek:
- Rendőrkapitányság Sopron
- Katasztrófavédelmi Kirendeltség Sopron
- Országos Mentőszolgálat Sopron
- Sziklai Autósiskola
- Wilfing Áron Alapítvány
- Autentik Kft Sopron (Opel)
- Bontotéka Nagycenk
- Németh Imre Autómentő
- Relikvia Kft
- Nap Rádió
- Pulzus Tv
- Szuper Infó
- Sopron TV
- Kisalföld Napilap
- Helyi téma Heti lap
- Rádió P Hungary, a polgárőr rádió

 

 

 

www.ikvahir.eu.hu:

AZ ITTAS SOFŐR AUTÓJA LÁNGOKBAN

Sopron 2014.május 11.
Az alkoholos befolyásoltság alatt lévő autóvezető halálos kimenetelű balesetet okozott Sopronban. Az ittas sofőrt menekülés közben a rendőrség elfogta. A tűzoltók a vétkes kigyulladt autóját eloltották, közben a mentősökkel együttműködve a második jármű pilótáját kiszabadították a roncsból és őt a kórházba szállították. A balesetben a harmadik autó vezetőjének életét nem sikerült megmenteni.

 

 

Szerencsére csak szimulált eseményről van szó! Közlekedésbiztonsági napot tartott a városi stadion területén a Soproni Polgárőr Egyesület. A bemutató alkalmával megismerkedhetett minden érdeklődő egy baleset körülményeivel illetve az azt követő események folyamatával.
Ez a látványos bemutató csak egy része volt a programnak.  Gyakorlási lehetőséget is biztosítottak a szervezők a gépkocsivezetőknek és a kerékpárosoknak egyaránt. Volt még kresz elméleti oktatás a frissülő jogszabályokról és  változásokról, motoros szimulátor, gyerekeknek ingyenes légvár, kerékpárosoknak ügyességi pálya, biztonsági öv szimulátor.
A megnyitón a polgárőr kerékpárok ünnepélyes átadása is megtörtént a Soproni Polgárőr Egyesület részére az OPSZ és a Gy.M.S. Megyei Polgárőr Szövetség részéről.

 

 

 

www.kisalfold.hu:

Ajándék bicikli a soproni polgárőröknek

 

Az országos szövetség minden megyének tíz-tíz kerékpárt juttatott, a soproniak e kontingensből részesültek.

 

 

Közlekedésbiztonsági napot rendezett a Soproni Polgárőr Egyesület a rendőrség, a katasztrófavédelem és a mentők közreműködésével vasárnap a Káposztás utcai stadionnál.

Az eseményen adott át két kerékpárt Cseh István, az Országos Polgárőr Szövetség etikai bizottságának felelőse és Gangl András, a megyei polgárőrszövetség elnöke a helyi egyesületnek. 


Cseh István részletezte, az országos szövetség minden megyének tíz-tíz kerékpárt juttatott, a soproniak e kontingensből részesültek. 


A polgárőrök nevében Vig József Attila, a soproniak elnöke köszönte meg a járőrszolgálatot megkönnyítő kétkerekűeket. A helyi egyesület munkáját immár négy kerékpár segíti.

 

 

 

www.soprontv.hu:

A következmények életszerű bemutatásával, a balesetmentes közlekedésért

 

Az országban egyedülálló módon, a Soproni Polgárőr Egyesület szervezésében, rendeztek Közlekedésbiztonsági Napot városunkban, Az eseményen, az elméleti és gyakorlati tájékoztatók mellett egy baleseti szimuláció szolgálta a megelőzést

 

 

A vasárnap délelőtti rendezvényen az Országos Polgárőr Szövetség és a Megyei Polgárőr Szövetség, két szolgálati kerékpárt adott át, a soproni önkénteseknek. Az Országos Szövetség Etikai bizottságának elnöke, Cseh István kiemelkedőnek nevezte a helyi kollégák munkáját. Dr. Fodor Tamás polgármester, megköszönve a polgárőrök tevékenységét, tanulságos kezdeményezésnek nevezte, a rendezvényt, amelynek központi eleme volt a baleseti szimuláció. A bemutatón a zöld opel volánja mögé ittasan ülő vezető okozott súlyos közlekedési balesetet, nem adva meg az elsőbbséget.

 

Az ütközésben vétlen autó sofőrje megsérült, míg a mögötte haladó piros Fiat vezetője, hogy elkerülje az ütközést jobbra kerülve az útpatkára hajtott és neki ütközött egy háznak. A balesetet okozó sofőr elhagyta a helyszínt, miközben járműve, elektromos hiba miatt kigyulladt. A döbbenetes szimuláció nézői, ezután élőben követhették végig az Országos Mentőszolgálat, a Soproni Katasztrófavédelmi Kirendeltség és a Városi Rendőrkapitányság munkatársainak összehangolt munkáját amely során elfogták a vétkes járművezetőt, eloltották a gépjármű tűzet, és kiszabadították a roncsból, valamint stabilizálták a súlyos sérült állapotát. Mint az életből vett példában, itt is volt, akit már hiába vártak haza. A bemutató meggyőzően demonstrálta:felelősen, a szabályokat betartva szabad csak közlekedni.

 

 

 

Sopron TV - Soproni Krónika - 2014.05.12.:

 

 

 

Pulzus TV - Híradó - 2014.05.12.:

 

 

 

/www.sopron.hu | www.ikvahir.eu | www.kisalfold.hu | www.soprontv.hu | www.pulzustv.hu - 2014.05.12./

 

 

A rendezvényen készült képek a fotogalériában megtekinthetőek.

 

 

 

Soproni Közlekedésbiztonségi Nap - 5 perces verzió - 2014.05.11.

A Soproni Polgárőr Egyesület által szervezett Soproni Közlekedésbiztonsági Nap 5 perces összefoglalója.

 

 

 

Soproni Közlekedésbiztonségi Nap - 10 perces verzió - 2014.05.11.

A Soproni Polgárőr Egyesület által szervezett Soproni Közlekedésbiztonsági Nap 10 perces összefoglalója.

 

 

Hírarchívum >>