Országos tanévnyitó Sopronban

 

Idén Sopronban tartották, augusztus 29-én, pénteken délután a már szokványos országos tanévnyitó keretében, a rendőrség és a polgárőrség biztonságos közlekedésre nevelő és bűnmegelőzési programjainak ismertetését a Gárdonyi G. Ált. Iskola ünnepélyes évnyitóján. 

 

 

Dr. Halmosi Zsolt, rendőr vezérőrnagy, az ORFK Rendészeti Főigazgatója mutatott rá az ifjúságot védő akciók fontosságára, melynek eredményei évről évre jobbak.
Az ORFK részéről 4 db kerékpárt adott át ajándékként a tanulóknak.


Az „iskola rendőre” program keretében 2800 oktatási intézményben 2200 rendőr és polgárőr segíti a kisiskolások biztonságos, balesetmentes közlekedését.
A szeptemberi iskolakezdés első hónapját - a rendőrség közösen a polgárőrökkel - az iskolák környékén a közlekedés irányításával segítik.

 


Zámbó Péter, az OPSZ szakmai alelnöke ismertette a rendőrség és polgárőrség, mint köztestület, ill. mint stratégiai partner fontosságát a bűnmegelőzésben. Biztatta a fiatalokat, hogy a mostani egyenruhások barátságosak, és nyugodtan fordulhatnak problémáikkal hozzájuk.


Az ORFK helyettese informálódott Fodor Tamás, polgármesternél a helyi polgárőrség tevékenységéről, aki maximális elismerését fejezte ki a Soproni Polgárőr Egyesület munkájáról és a megnövekedett feladatok elvégzéséhez további támogatást helyezett kilátásba.

 


Az ünnepélyes megnyitón meghívottként az OPSZ-en kívül részt vett a GYMS Megyei Polgárőr Szövetség részéről Török László, elnökségi tag-járási képviselő, SPE alelnök, valamint Víg József Attila, SPE elnök.

 

A mintegy 650 fős ünnepség forgalomirányítását a soproni polgárőrök látták el.

 

 

/Török László, GYMS MPSZ elnökségi tag-járási képviselő, SPE alelnök - 2014.08.30./

 

 

Hírarchívum >>