Nagy sikerű - soproni - gépjármű felderítési akció

 

A Soproni Rendőrkapitányság felkérésére - 2015.02.04.-én - a Soproni Polgárőr Egyesület - OPSZ Gépjármű Felderítési Csoportja részt vett az országos közlekedésbiztonsági akcióban.

A bevetési technika 10 órától 17 óráig üzemelt két polgárőr és egy rendőr üzemeltetésében. Ez idő alatt 1545 db gépjármű  rendszáma került azonosításra, amiből a rendszer 15 alkalommal riasztott rendellenes üzemeltetést. Szinte kivétel nélkül az összes szabálysértő gépjármű műszaki vizsgája és engedélye lejárt volt, és volt olyan köztük, ami a forgalomból is már ki volt vonva. A felderítőkkel párhuzamosan működő ellenőrző - elfogó rendőrhatóság több 100.000 Ft-os bírságot szabott ki a szabálytalanul és felelőtlenül közlekedő embertársainknak.

 

 

Az akció ismét bebizonyította, hogy a megnövekedett balesetek számának egyik fő oka is lehet a műszakilag nem megfelelő gépjárművekkel való közúton való részvétel, ezzel is veszélyeztetve a szabályosan közlekedők testi és anyagi épségét. Az  1%-os felderítési mutató - ami nagyon nagy szám - intően figyelmeztet, hogy csak olyan gépjárművekkel vegyünk részt a forgalomban, ami teljesíti a műszaki elvárásokat, aminek alapja a rendszeres műszaki felülvizsgálat, és az érvényes hatósági műszaki vizsga - tudtuk meg Török László,  SPE ügyvezető alelnök, MPSZ járási képviselő, elnökségi tagtól. 

 

/Pankotai Zsolt, kommunikációs menedzser - 2015.02.04./

 

 

Hírarchívum >>