Új, közbiztonsági kezdeményezés Sopronban

 

Sopron Megyei Jogú Város polgármestere, Dr. Fodor Tamás kezdeményezésére a városi 2015- éves költségvetés a Soproni Rendőrkapitányság és a Soproni Polgárőr Egyesület kiemelt anyagi támogatásával új kezdeményezés lépett életbe a közterületen való közbiztonsági járőrszolgálat területén.

 

 

A Rendőrkapitányság és a Polgárőrség közös, rendszeres mozgóőri szolgálatot hozott létre. A két személyes, általában gyalogos szolgálat, a két testület egy-egy tagjával valósul meg előzetes egyeztetés alapján. Így a városon belüli rendvédelmi láthatóság és gyalogos hatósági felügyelet a duplájára változik.

 

 

Ezt az új kezdeményezést a Soproni Polgárőr Egyesület elnöke, Víg József Attila honosítja meg személyes, példamutató részvételével. Heti két alkalommal vállal a Rendőrkapitányság képviselőjével 4-4 órás mozgóőri szolgálatot. Ezt követően a polgárőrség tagjai is folyamatosan vállalnak egyre nagyobb számban közös szolgálatot.

 

 

Ez a példa értékű, országosan is elsőnek számító kezdeményezés nagyban szolgálja a város közbiztonsági állapotát, a lakosság közérzetének javítását. Sopron megmutatta, hogy az Önkormányzati támogatás milyen pozitív eredményt tud produkálni a lakosság védelme érdekében, mondta el Török László, Gy-M-S Megyei Polgárőr Szövetség járási képviselő, elnökségi tag.

 

/Pankotai Zsolt, kommunikációs menedzser - 2015.06.18./

 

 

Hírarchívum >>