Együttműködési megállapodást kötött a GYSEV és a Soproni Polgárőr Egyesület

 

A GYSEV Zrt. tulajdonában és kezelésében Sopronban is számos ingatlan van. Ezek egy részét csak közterületen keresztül lehet megközelíteni, így a vasúttársaság által megbízott vagyonőrök csak korlátozottan intézkedhetnek. A városban szolgálatot teljesítő polgárőrök épp ezeken a területeken rendelkeznek megfelelő jogosultságokkal, így problémás helyzet esetén megfelelően tudják segíteni a vagyonőrök munkáját.

A megállapodás értelmében a polgárőrök rendszeresen járőröznek az Arany János utcai P+R parkoló és a kerékpártároló környékén, az illetéktelen mozgások és lopások megakadályozása érdekében. Kiemelten figyelik a vasútállomás Batsányi út felőli oldalát az illetéktelen, és balesetveszélyes gyalogos közlekedés megakadályozására. Amennyiben vasúti szabálysértést tapasztalnak, az elkövető visszatartása mellett értesítik a rendőrséget.

Szintén a megállapodás része, hogy a polgárőrök az SVSE sporttelep környékén is rendszeresen járőrözzenek. Ennek célja a terület megfigyelése, az illetéktelen behatolók elfogása, és a rendőrség értesítése.

„A GYSEV Zrt. már más településeken is kötött megállapodást a polgárőrökkel. Fontos számunkra, hogy a vasútállomások környékét, ill. az egyéb ingatlanjainkat biztonságban tudjuk, hiszen a biztonság és a vagyonvédelem a minőségi vasúti szolgáltatás alapfeltétele" – mondta az aláíráskor Kövesdi Szilárd, a GYSEV Zrt. vezérigazgatója.

„A polgárőrség járőrei felkészültek és képzettek, rendkívül jól egészítik ki a GYSEV Zrt. Biztonsági szolgálatának munkáját. A megállapodásnak köszönhetően olyan, frekventált helyeken erősíthetjük tevékenységüknek, mint a soproni vasútállomás, vagy az SVSE-sporttelep" – mondta Vig József, a Soproni Polgárőr Egyesület elnöke.

A megállapodás kiterjed az olyan, nagyobb rendezvényekre is, amelyek a várost és a vasutat is érintik.

 

 

 

Pulzus TV - Híradó - 2015.07.17.:

 

 

 

/www.kisalfold.hu | www.pulzustv.hu - 2015.07.17./

 

 

Hírarchívum >>