Megyei évértékelő és tisztújító közgyűlés a GY-M-S Megyei Polgárőr Szövetségnél

 

A Győr-Moson-Sopron Megyei Polgárőr Szövetség 2016. február 19-én tartotta évértékelő, tisztújító megyei értekezletét, és közgyűlését Mecséren.
A Polgárőrség közbiztonsági érték, kezdte beszámolóját Csaplár Zoltán megyei elnök, aki a későbbiekben ismertette a polgárőrök elmúlt évi áldozatos tevékenységét és értékelte a szervezet által végrehajtott feladatokat.

 


Az Országos Polgárőr Szövetség szakmai alelnöke, Zámbó Péter hangsúlyozta, hogy a Polgárőrség stratégiai partnere a Rendőrségnek. Elmondta, hogy az OPSZ az „önkéntesek” szolgálati megjelenésén, formaruháján túl előtérbe helyezte az elméleti és szakmai képzéseket, melyekre a jövőben nagy hangsúlyt fektetnek. A teljesített szolgálati óraszámok, a közös járőrszolgálatok, az egyedi szolgálati ágak és kezdeményezések alapján a Győr-Moson-Sopron Megyei Polgárőr Szövetség tagjainak áldozatos munkáját példaértékűnek ítélte.

 


A társszervek részéről elsőként Csizmadia Gábor r. dandártábornok, megyei főkapitány köszönte meg a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság nevében az elmúlt évi „közös” munkát, az összefogást. Értékelte a polgárőrök és rendőrök együttes szolgálatait, a végrehajtott feladatokat, valamint gratulált az elért célkitűzésekhez. Kiválónak ítélte a két szervezet közötti együttműködést és megerősítette a további szakmai támogatást. 
Csaplár Zoltán, megyei elnök az ünnepélyes közgyűlés keretében kitüntetéseket adott át. A megyei szövetség a két szervezet közötti eredményes együttműködéseként Csizmadia Gábor r. dandártábornok, Győr-Moson-Sopron megye rendőrfőkapitánya, valamint Sallai Péter, tűzoltó dandártábornok, a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Vezetője részére dísztőrt adományozott.
Ezt követően került sor az 5 évenkénti tisztújításra. A szavazás menetéről és az új Alapszabály ismertetéséről dr. Borostyán Csaba ügyvéd, a Megyei Polgárőr Szövetség jogi képviselője számolt be.

 


A nagy számban megjelent megyei közgyűlés tagsága a már előzőekben kiküldött jelölési, és beérkezett javaslati lista alapján szavazott az elnökségi tagokra, valamint a járási képviselők személyére is.  A közgyűlés megválasztotta az elnökség tisztségviselőjét, ismét Csaplár Zoltán, elnök, Madarász István, elnökhelyettes, Németh Csaba, titkár személyében. Ezt követően az elnök javaslatára egyhangúlag megszavazásra került az elnökség soraiból Török László, alelnök, és Valiczkó Mihály, alelnök személye is. A meglévő járási képviselők személye változatlan maradt.

 

/Pankotai Zsolt, kommunikációs menedzser - 2016.02.19./

 

 

Hírarchívum >>