Nagyvárosi Bűnmegelőzési Program értékelése Győrben

 

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság és a Győr-Moson-Sopron Megyei Polgárőrszövetség képviselői értékelték a megyében zajló Nagyvárosi Bűnmegelőzési Program eddigi eredményeit.

 

 

A Nagyvárosi Bűnmegelőzési Program - az országos programindítót követően - Győr-Moson-Sopron megye vonatkozásában mindkét megyei jogú városban, Győrben és Sopronban is elindult. Az érintett rendőrkapitányságok és polgárőr szervezetek vezetői 2016. november 8-án 10 órakor közös találkozó keretében egyeztették a programterv eddig megvalósult eredményeit, illetve megegyeztek a jövőbeli prevenciós feladatokról.

 

 

Az értekezletet Németh Lajos r. ezredes rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes nyitotta meg. A tanácskozáson részt vett Borsi Róbert Győr Megyei Jogú Város Önkormányzatának képviselője, Váczi Attila r. alezredes a Győri Rendőrkapitányság vezetője, Péter Csaba r. alezredes a Soproni Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztály osztályvezető-helyettese, míg a megyei polgárőrszövetség részéről Csaplár Zoltán elnök úr, valamint Győr város tekintetében Szvitek Norbert az Arrabona Polgárőr Egyesület elnöke, Sopron képviseletében pedig Víg József a Soproni Polgárőr Egyesület elnöke.

 

 

A megjelentek értékelték az eddig elvégzett tevékenységet és egyetértettek abban, hogy a polgárőrség és a rendőrség szoros együttműködése elengedhetetlen a lakosság szubjektív biztonságérzetének fokozásában. A polgárőrök prevenciós munkája - kiemelten a fiatalok tekintetében folytatott tevékenységük - nagymértékben hozzájárult a bűncselekmények számának csökkenésében. A Nagyvárosi Bűnmegelőzési Program részeként az elkövetkező évben is sok feladat mutatkozik, amelyek sikeres megoldását még szorosabb együttműködéssel, rendőr-polgárőr közös szolgálatok erősítésével és a polgárőrök egy-egy konkrét feladat előtti hatékony felkészítésével lehet elősegíteni.

 

/www.police.hu  - 2016.11.09./

 

 

Hírarchívum >>