20 éves a Soproni Polgárőrség

 

Húszéves jubileumi évzáróját tartotta meg év végén a Soproni Polgárőr Egyesület, ahol értékelték az elmúlt 20 év eredményeit.

 

 

2016. december 30-án, egy kisebb ünneppel tartotta 20 éves fennállásának jubileumát a Soproni Polgárőr Egyesület. A díszrendezvényen megjelent dr. Simon István, Sopron Megyei Jogú Város alpolgármestere, Hatos István rendőr ezredes, a Soproni Rendőrkapitányság vezető-helyettese, Kosztka László, a Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft., mint az egyik fő szponzor igazgatója.
A felszólalások során először Vig József Attila elnök méltatta az elmúlt 20 év teljesítményeit, elért vívmányait, és köszönetet mondott a tagság aktivitásáért. Elhangzott, hogy a polgárőröket eleinte kétkedve fogadta a lakosság, de bizonyítottak, és ennek is köszönhetően a városban és környékén jelentősen javult a közbiztonság.

 

 

Ennek kapcsán Török László ügyvezető alelnök elmondta, hogy mára az egyesület taglétszáma stabilan 50 fő. Külön hangsúlyozta, hogy négy olyan ifjú polgárőr taguk van, akik először az egyesületnél töltötték le az 50 óra közösségi szolgálatot, és ez alatt kedvelték meg a polgárőrséget oly annyira, hogy maradtak is az egyesületnél.  Az elért eredmények kapcsán elmondta még, hogy az országban elsőként vezették be a posztos polgárőr szolgálatot, hogy jól működik a saját maguk által vásárolt és telepített URH rendszer, két szolgálati autójuk van, amit saját költségből vásároltak és tartanak fent, valamint beszélt arról is, hogy az idősek, a rászorultak és a fiatalok védelme mellett kiemelten kezelik a környezetvédelmet is. Erre példa, hogy évek óta folyamatosan járőröznek a város környéki természetvédelmi területeken, tanulmányi erdőkben, többször értek már tetten vadorzókat, fatolvajokat, rongálókat, vandálokat, természetkárosítókat. Végezetül megemlítette, büszkék arra, hogy 2016-ban ők rendezhették meg az Országos Jubileumi Polgárőr Napot.

Dr. Simon István alpolgármester köszönetet mondott az egyesület minden tagjának a kiemelt munkájukért. Megjegyezte, hogy a Sopronban megrendezett Országos Jubileumi Polgárőr Napnak nagyon pozitív volt a visszhangja, ami nagyban elősegítette a város hírnevének további öregbítését.

 


A jelenlegi körülmények között már elképzelhetetlen a rendőrség napi munkája a polgárőrök nélkül - mondta Hatos István rendőr ezredes, aki utalt arra, hogy mivel a sok rendőr lát el szolgálatot a déli határnál, ezért most kiemelten fontos, hogy a polgárőrök napi szinten lássanak el közterületi szolgálatot. Mindezt a lakosság szubjektív biztonsági érzetének javítása érdekében.
Ezután jutalmak és elismerések átadására került sor, ahol az egyesület elnöke elismerésben részesítette az aktív, kiemelten sokat teljesítő tagokat.

(Lőwinger)

 

/A rendezvényen készült képek a fotogalériában megtekinthetőek./

 

/OPSZ.hu - 2017.01.04./

 

 

Hírarchívum >>