Határvédelmi Polgárőr Tagozat elnökségi ülése

 

Október hetedikén, Kecskeméten ülésezett az OPSZ Határvédelmi tagozatának vezetése, ahol a személyi kérdéseken túl áttekintették az eddig elvégzett feladatokat is.

 

 

Az Országos Polgárőr Szövetség Határvédelmi Tagozata október 7-én, Kecskeméten tartotta elnökségi ülését, melyen részt vett dr. Túrós András, az OPSZ elnöke, dr.Fekecs Dénes, az OPSZ gazdasági elnökhelyettese és Zámbó Péter, az OPSZ szakmai alelnöke. Az elnökség ülését Csorba Sándor, a tagozat elnöke nyitotta meg, aki köszöntötte a megjelenteket. Ezt követően öt napirendi pont megtárgyalását javasolta. 


Az elnökség tudomásul vette az OPSZ Elnökségének 2017. szeptember 1-i határozatát, amelyben módosította illetve teljessé tette a HVP. Tagozat elnökségének tagjait. Így a tagozat elnöke Csorba Sándor, a Balotaszállási PE. elnöke, elnökhelyettesek: Pőcze Levente, az Ásotthalmi PE. elnöke, Boros Viktor, a Nyírábrányi PE. elnöke és Cseh László, a Baranya MPSZ. elnöke. Titkár: Battancs Erika, a Mórahalmi PE. tagja. Tagok: Jászovics László, a Tiszanagyfalu PE. elnöke, Turcsán István, a Mezőhegyesi PE. elnöke, Bokányi Zoltán, a Bajai PE. elnöke, Gazdag Ferenc, a Siófoki PE. elnöke, Magyar Zsolt, a Kacorlaki PE. elnöke és Török László, a Soproni PE. ügyvezető alelnöke.

Az elnökség módosította az ügyrendjét, kiemelte belőle az államhatártól számított 8 km-es sávot és kiterjesztette Magyarország migrációval érintett területére. Ez lehetővé tette, hogy a tagozathoz azon Polgárőr Egyesületektől is csatlakozhassanak polgárőrök, amelyek az államhatártól 8 km-nél távolabbi településen működnek, de érintettek a migrációs tevékenységben. Áttekintette a tagozat egy éves működésének tapasztalatait, a vezetés meghatározta a további feladatokat és elfogadta 59 Polgárőr Egyesület 1232 Határvédelmi Polgárőr csatlakozását. Meghatározta a 2017. november 25-én Mórahalomon megtartásra kerülő Országos Határvédelmi Polgárőr Fórum előkészítésének feladatait. 


Zárszóként dr. Túrós András OPSZ elnök elismerően értékelte a tagozat eddigi munkáját és további sikeres tevékenységet kívánt.

(Fotó: illusztráció)

 

/www.opsz.hu | www.polgarorok.hu - 2017.10.15./

 

 

Hírarchívum >>