Közös közlekedésbiztonsági ellenőrzés volt Sopronban

 

A rendőrök a közlekedési balesetek megelőzése érdekében szűrték ki az ittas járművezetőket az elmúlt hétvégén.

 

 

A Soproni Rendőrkapitányság a közlekedési balesetek megelőzése és az ittas vezetés visszaszorítása érdekében helyi polgárőrökkel közös akciót szervezett 2017. október 15-én a hajnali órákban Sopronban. A rendőrök kiemelt figyelmet fordítottak a szeszesital, valamint a vezetési képességre hátrányosan ható szerek befolyása alatt álló sofőrök kiszűrésére.

 

 

A ,,Finn módszer” lényege, hogy alapos szervezést követően meghatározott útszakaszon több leállító és biztosító rendőr bevonásával egyidejűleg több járművezető ellenőrzése történik meg, rendkívül rövid idő alatt. Amennyiben a jármű vezetője nem ittas, úgy azonnal tovább haladhat, míg pozitív eredmény esetén az érintetteket félreállítják és velük szemben eljárás veszi kezdetét. Ezzel a módszerrel egy-egy ittasság ellenőrzés mindössze néhány másodpercet vesz igénybe és negatív eredmény után a gépkocsivezető késedelem nélkül folytathatja az útját. Természetesen amennyiben egy ilyen ellenőrzés során más bűncselekmény vagy szabálysértés gyanúja merül fel, akkor a járőr azonnal intézkedik arra vonatkozóan.

 

 

A Soproni Rendőrkapitányság beosztottjai összesen két sofőrrel szemben intézkedtek, akiknél az alkoholszonda pozitív értéket mutatott. A járőrök egy esetben közigazgatási hatósági eljárást, a másik vezetővel szemben pedig büntetőeljárást kezdeményeztek.

A fokozott ellenőrzés Győr-Moson-Sopron megye közútjain a jövőben is folytatódik.

 

Sopron TV - Híradó - 2017.10.16. - Közös közlekedésbiztonsági ellenőrzés Sopronban

 

/www.police.hu | www.kisalfold.hu | www.sopronmedia.hu - Sopron TV - 2017.10.16./

 

 

Hírarchívum >>