Évértékelő Sopronban

 

Évértékelő értekezletet tartott a Soproni Polgárőr Egyesület 2017.12.29.-én a soproni Hubertus étteremben.

 

 

A megjelent vendégek között üdvözölhettük Csaplár Zoltán, Megyei Polgárőr Szövetség elnököt, az OPSZ elnökhelyettesét, a városi Rendőrkapitányság vezető-helyettesét, Hatos István rendőr ezredest, a Közlekedés rendészeti osztály vezetőjét, Kovács Miklós rendőr alezredest, Dr. Farkas Ciprián Önkormányzati tanácsadót, Kosztka László STKH Kft. igazgatóját, mint egyik fő szponzorunkat, valamint a Sopron és Vidéke Horgász Egyesület vezetőit.

 


2017 év különös teljesítménnyel bírt az egyesület életében. A szolgálati órák száma meghaladta a 10.000 órát, ami az 50 fő egyesületi létszámra vetítve több mint 200 óra/fő/év - ami az OPSZ elnökének országos elvárása is. 

 


Kovács István, szolgálatvezető beszámolója alapján a leglényegesebb események közé tartozik, hogy 2779 óra közös szolgálat volt a Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályával. Baleseti helyszínelésnél 389 esetben vettünk részt, ami a fele az éves összes balesetek számának. A Közrendvédelmi Osztállyal 686 óra közös szolgálatunk volt. A mozgóőri szolgálatba 896 óra közös szolgálatot teljesítettünk. A Rendőrkapitányság térfigyelő rendszerében 1 fő polgárőr teljesített 1535 óra közös szolgálatot. Városi rendezvényeken több mint 45 alkalommal vettünk részt. Folyamatos rendszeres járőrözés történt a TAEG Zrt. területén, az erdőkben, a Sopron és Vidéke Horgász Egyesület tavainál, az STKH szelektív szigeteinél,  a GYSEV pályaudvar környékén, és a város közterületein. Jelentős eredmények születtek a gépjármű felderítő rendszerünk üzemeltetése során. Az OPSZ Határvédelmi Tagozatának egyesületi 10 fője folyamatos idegenrendészeti megfigyeléseket végez területünkön. 


Ezen kiemelt teljesítmények szerint idén a végzett szolgálati órákat alapul véve minden polgárőr - az elnökségi funkciókon kívül - részesült  ajándékutalvány jutalomban, melyet Vig József Attila, elnök adott át.

 

További képek a fotogalériában megtekinthetőek.

 

/Török László, SPE ügyvezető-alelnök, GY.-M.-S. Megyei Polgárőr Szövetség alelnök - 2017.12.29./

 

 

Hírarchívum >>