Gépjárműfelderítő akció Csornán

 

A Gy.-M.-S. Megyei Polgárőr Szövetség és a Gy.-M.-S. Megyei Rendőr-főkapitányság közös szervezésében az OPSZ - Gépjárműfelderítő Tagozat támogatásával összehangolt megyei gépjárműfelderítő akció volt március 24.-én, szombaton, 12 rendőr és 10 polgárőr részvételével a megye három járásában.

 

 

A megyében három Sigmoid Zsaru-Car online rendszer működik, az egyik a Gy.-M.-S. Megyei Polgárőr Szövetség tulajdonában, amit a Nyúli Polgárőr Egyesület üzemeltet, a másik kettő pedig a Soproni Polgárőr Egyesület, valamint a Levéli Polgárőr Egyesület tulajdonában van. Az összehangolt megyei akciót Végső Attila rendőr alezredes, MRFK Rendészeti Igazgatóság Közrendvédelmi Osztályvezetője irányította. Az egységenkénti 3 fő rendőr a soproni, mosonmagyaróvári és győri Rendőrkapitányságok létszámából lett biztosítva. A reggeli, Csorna Rendőrkapitányságon való eligazítást követően az egységek a környék autóútjaira, főközlekedési utjaira lettek vezényelve. A pár órás akció során jelentős számú lejárt műszaki vizsgájú szabálytalanul üzemelő gépjárművek vezetői ellen került eljárás. Egy esetben nyilvántartás hiányos gépjármű körözés tárgyában riasztott a műszer. Az akcióban résztvevő polgárőrök között nagy számban voltak fiatal polgárőrök, akik bizakodást adnak a jövő utánpótlása számára, ami a Megyei Polgárőr Szövetség egyik kiemelt célja.

 


A 13 órai kiértékelés során megállapítást nyert, hogy az összehangolt munka nagyon sikeres volt. A megyén belül, különböző más járásokban is további hasonló akciókra számíthatunk a 3 ütőképes felderítő egységünkkel a lakosság szubjektív közérzetének javítása, és a szabálytalankodó gépjárművezetők kiszűrése érdekében.

 


Az OPSZ Gépjárműfelderítő Tagozat támogatásával az akciót a résztvevők számára egy megérdemelt ebéd zárta.

 

 

További képek a fotogalériában megtekinthetőek.

 

/Török László, SPE ügyvezető-alelnök, GY.-M.-S. Megyei Polgárőr Szövetség alelnök, OPSZ - Gépjárműfelderítő Tagozat régióvezető - 2018.03.24./

 

 

Hírarchívum >>