24 órás akcióban a polgárőrök és a rendőrök

 

www.kisalfold.hu:

 

A soproni polgárőrség és a helyi rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályának munkatársai 24 órás akciót kezdeményeztek szombat reggel szerte a városban.

 

/Fotó: G.M./


Ellenőrzik a járművezetők jogosítványát, a biztonsági öv becsatolását, s alkoholszondát is alkalmaznak az ittas sofőrök kiszűrésére. A gépkocsi forgalmi engedélyét szintén elkérik, s megvizsgálják, az autó szerepel-e a körözöttek listáján. 

 

 

www.sopronmedia.hu:

 

24 órás akciót tartott a Soproni Polgárőrség a rendőrkapitánysággal közösen. Egy nap alatt közel 500 alkalommal került elő a szonda és 3 alkalommal jelzett ittasságot a sofőröknél. Emellett olyan autóst is megállítottak, aki eltiltás hatálya alatt vezetett.

 

 

Az Országos Polgárőr Szövetség és az Országos Rendőr-főkapitányság 2014-ben kötött együttműködési megállapodása alapján a Polgárőr egyesületek minden évben legalább 1 alkalommal 24 órás szolgálatot tartanak a helyi kapitányságokkal közösen. A Soproni Polgárőr Egyesület 2018.09.29. 8:00-tól 2018.09.30. 8:00-ig. volt jelen a város különböző területein.

 

 

A 24 órás akció ideje alatt, 16 polgárőr és 10 rendőr vett részt az akcióban összesen 8 gépkocsival. A körözött gépjármű felderítő rendszerrel, több mint 600 gépjárművet ellenőriztek, itt a kötelező biztosítás, az érvényes forgalmi mellett a biztonsági öv használatát is figyelték. Két esetben helyszíni birságot kellett kiszabni, tudtuk meg a Soproni Polgárőr Egyesülettől.

 

 

Finn módszerrel ellenőrizték az autósokat a rendőrök. A módszer lényege, hogy egy előre kiválasztott helyszínen, több rendőr bevonásával, egyidejűleg, nagyon rövid idő alatt történik meg a gépjárművezetők ellenőrzése, mivel a közúti kontroll csak a járművezetők ittasságára korlátozódik. A rendőrök 475 sofőrrel fújatták meg a szondát, három ittas vezetőt ki is kapcsoltak a közlekedésből.

/Fotó: Griechisch Tamás/

 

 

Sopron TV - Híradó - 2018.10.02. - Összehangolt közúti ellenőrzés volt Sopronban

 

/ www.kisalfold.hu | www.sopronmedia.hu - Sopron TV - 2018.10.02./

 

 

Hírarchívum >>