Italoztak, kábítószert fogyasztottak, majd autót loptak

 

Két soproni polgárőr figyelt fel a gyanúsan viselkedő férfiakra.

 

A rendőrséget a Sopronban szolgálatot ellátó polgárőrök értesítették 2018. november 24-én 23 óra 10 perckor arról, hogy visszatartanak a helyszínen egy férfit, aki megrongálta az autójukat. A kiérkező rendőröknek a polgárőrök elmondták, hogy a IV. László Király utcában egy autóra és az abban ülő két, gyanúsan viselkedő férfira lettek figyelmesek, ezért gépkocsikukkal megálltak mögöttük. Amint kiszálltak a sofőr először hátramenetbe kapcsolt, így nekiütközött a szolgálati kocsijuknak, majd gázt adott és elmenekült a helyszínről. A polgárőrök követték a járművet, ami először egy oszlopnak, majd egy parkoló autónak, azután több fának is nekiütközött, mire végül megállt. A sofőr kiugrott a kocsiból és elmenekült, de az utas az autóban maradt. Az időközben értesített rendőrök elfogták, majd a rendőrkapitányságra előállították P. Róbert 35 éves szerencsi lakost, akinek a ruházatában kábítószergyanús anyagot találtak. Az adatgyűjtés során kiderült, hogy a kocsit a két férfi az éjszaka folyamán ellopta.

 

 

A férfit lopás elkövetésének megalapozott gyanúja, valamint - tekintettel arra, hogy a vele szemben alkalmazott drogteszt pozitív értéket mutatott - kábítószer birtoklása miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Kihallgatásán elismerte a bűncselekmények elkövetését és elmondta, hogy társával együtt a délután folyamán megismerkedtek két férfival. Felmentek a sértett lakására, ahol italoztak, kábítószert fogyasztottak, majd ellopták az időközben elalvó sértett értékeit és autóját annak ellenére, hogy jogosítvánnyal egyikük sem rendelkezett. A bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható másik férfi - P. Róbert társa - felkutatása jelenleg folyamatban van.  

 

Eredeti cikk és fotók:

http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/italoztak-kabitoszert-fogyasztottak-majd-autot

 

/www.police.hu - 2018.11.25./

 

 

Sopron TV - Híradó - 2018.11.27. - Soproni polgárőrök akcióban - kábszeres tolvajokat fogtak

Mozgalmasan telt a szombat éjszaka a Soproni Polgárőr Egyesület járőreinek. Éjfél előtt akciófilmbe illő jelenetek játszódtak le a Jereván lakótelepen. A polgárőrök 23:10-kor értesítették a rendőrséget, hogy visszatartanak a helyszínen egy férfit, aki megrongálta az autójukat.

 

 

 

Kapcsolódó linkek:
https://index.hu/belfold/2018/11/25/pialtak_drogoztak_majd_fanak_hajtottak_a_lopott_autoval/

https://polgarorok.hu/italoztak-kabitoszert-fogyasztottak-majd-autot-loptak/

http://www.sopronmedia.hu/cikkek/soproni-polgarorok-akcioban-kabszeres-tolvajokat-fogtak

http://cyberpress.hu/ital-es-drogfogyasztas-utan-egy-lopott-kocsival-randaliroztak-sopronban/

https://www.kisalfold.hu/soproni_hirek/italoztak_kabitoszert_fogyasztottak_majd_autot_loptak_sopronban_-_fotok/2580626/

http://www.ma.hu/kekhirek/322932/Italoztak_drogoztak_autot_loptak

https://zoom.hu/hir/2018/11/25/reszegen-bedorogzva-jogositvany-nelkul-loptak-autot-sopronban/

http://propeller.hu/itthon/3386557-autos-uldozes-drogos-amokfutas-lett-autolopasbol-sopronban

http://www.blikk.hu/aktualis/belfold/sopron-italoztak-kabitoszert-fogyasztottak-majd-autot-loptak/8p1pt9n

https://tenyek.hu/tenyek/276578_bedrogozva-menekultek-az-amokfutok.html

 

 

Hírarchívum >>