Négy ittas vezetőt szűrtek ki a „Finn módszerrel”

 

Sofőröket ellenőriztek a rendőrök a „Finn módszer” segítségével Sopronban. A balesetek visszaszorítását célzó akció során négy esetben merült fel ittasság gyanúja. Ketten pénzbírságot kaptak, két ember ellen pedig feljelentést tettek a rendőrök és bevonták az érintettek jogosítványát.

 

 

Az ittas járművezetők kiszűrése és a közlekedési balesetek megelőzése érdekében úgynevezett „finn módszeres” ellenőrzést végeztek a Soproni Rendőrkapitányság munkatársai. A pénteken délutántól 5 órától éjfélig tartó akcióban részt vettek a Soproni Polgárőr Egyesület tagjai is.  - A módszer lényege, hogy egy előre kiválasztott helyszínen, több rendőr bevonásával, egyidejűleg, nagyon rövid idő alatt történik meg a gépjárművezetők ellenőrzése, mivel a közúti kontroll csak a járművezetők ittasságára korlátozódik – mondta el a helyszínen Kovács Miklós rendőr alezredes, a Soproni Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője.

 

 

A rendőrök a Soproni Rendőrkapitányság illetékességi területén több száz járművezetőt ellenőriztek, melynek során négy esetében merült fel az ittasság gyanúja.  Az egyenruhások két esetben 30-30 ezer forint közigazgatási bírságot szabtak ki a gépjárművezetőkkel szemben. Két másik sofőr ellen büntető feljelentést tettek, valamint bevonták az érintettek vezetői engedélyét.

A Soproni Rendőrkapitányság felhívja a figyelmet, hogy aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal és mások életét is veszélyezteti!

 

 

Sopron TV - Híradó - 2019.05.20. - „Finn módszer”

Négy ittas vezetőt szűrtek ki a „Finn módszerrel”. A pénteken délutántól 5 órától éjfélig tartó akcióban részt vettek a Soproni Polgárőr Egyesület tagjai is.

 

/www.sopronmedia.hu - Sopron TV - 2019.05.20./

 

 

Hírarchívum >>