Mozgalmas soproni hétvége

 

A Soproni Polgárőr Egyesület tagjai az elmúlt hétvégén sem unatkoztak.

 

 

Péntek és szombat este a fertőrákosi Barlangszínháznál - már-már megszokott módon - 4 fő polgárőr segítette a nézőközönség parkoltatását. Mindkét este telt házas előadás volt a színházban.  Szombat este immáron IV. alkalommal megrendezett „Paddy Éjszakai Futás” sem maradhatott ki életükből. Az éjszaki futásnak a lényege az, hogy este 21 óra után indul és a különböző távok teljesítésével ér véget a városon keresztül. A 32 felállítási helyes rendezvényen a rendőrség mellett segítségükre voltak a környező falvak polgárőrei is mintegy 24 fővel (Fertőszentmiklós, Fertőd, Sarród, Lövő és Sopronkövesd). Még a futás el sem kezdődött már tudták, hogy az estének nem lesz itt vége.

 

 

A rendőrségtől az egyesület szolgálatvezetője bejelentést kapott, hogy feltehetően egy öngyilkossággal fenyegetőző férfit kell keresni a Sopron környéki erdőben.  A futás végeztével, a rendőrséggel történt egyeztetést követően úgy határoztak, hogy a keresést csak reggel folytatják a balesetveszélyes terület miatt.

 

 

Reggel 6-kor megindult a toborzás, ki tud jönni az eltűnt férfit keresni. A 7:00-ás eligazítást követően a Fehér úti tó környéke került felosztásra, hisz előzetes információk alapján itt találták meg a férfi gépkocsiját és szereti azt a környéket.  A keresést  12 fő rendőrrel és 8 fő polgárőrrel kezdték meg.  Azt tudni kell, hogy ez egy nagyon nehéz terep, fás, hegyes, dombos terület, amit autóval szinte lehetetlen megközelíteni. 9:30-kor a Soproni Polgárőr Egyesület 4 fős csoportja (Borsodi Tamás, Krisch László, Sinku Zsolt) - Kovács István, szolgálatvezető irányításával - megtalálta a keresett személyt. Azonnal felmérték az eltűnt férfi állapotát, majd a kutatást irányító parancsnoknak jelezték, hogy megvan a személy, de elég rossz állapotban van (gyenge pulzus, kiszáradás, fejsérülés és horzsolás nyomok a testén) és hogy mire leérnek, hívjanak neki mentőt. A férfit egy 4-500-méterre fekvő tisztásra vitték, amit már autóval is meg lehetett közelíteni. Ezt követően sikerült az eltűnt személyt kivinni az erdős részről és ott átadni őt az Országos Mentőszolgálat munkatársainak, akik további ellátásra a Soproni Kórházba szállították őt! A rendezvényeket és a mentést Kovács István, szolgálatvezető koordinálta - számolt be a hétvégéről Víg József Attila, a Soproni Polgárőr Egyesület elnöke.


 

Kapcsolódó linkek:

http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/helyi-hirek/megtalaltak-8

https://www.kisalfold.hu/soproni_hirek/soproni_polgarorok_talaltak_ra_a_harkai_ferfira_aki_eltevedt_egy_erdos_reszen/2604974/

 

/Pankotai Zsolt, kommunikációs menedzser - 2019.08.05./

 

 

Hírarchívum >>