Motoros polgárőr vizsga a Soproni Polgárőrségnél

 

A Soproni Polgárőr Egyesület létszámába jelentkező 12 motoros polgárőr – 8 fő saját motorra rendelkező, 4 fő az egyesületi 2 motor használója – a mai napon a soproni SLC pályán tette le a szükséges Országos Polgárőr Szövetség - Motoros Tagozata által előírt közterületen való motoros szolgálathoz szükséges közbiztonsági vizsgát, amely elméleti és gyakorlati megfeleltetést tartalmazott.

 

 

A vizsgabizottságot a Veszprém megyéből érkezett Hajdú Péter, és a Zala megyéből érkezett Inhof András, Országos Polgárőr Szövetség - Motoros Tagozat elnökségi tagok képviselték.
Az Egyesület elnökének, Vig József Attilának meghívására a vizsgán részt vett Dr. Forrai Zsolt rendőrezredes, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőrfőkapitányság rendészeti igazgatója, rendészeti rendőrfőkapitány helyettes.
A 9 órakor kezdődő elméleti kresz vizsgalapok sikeres kitöltésével, a gyakorlati vizsga vette kezdetét. A 12 polgárőr sikeres vizsgát tett, igy átvehette a 2020. évi igazolványt, ami jogosítja, hogy közterületen motoros szolgálatot lásson el egyénileg, és rendőrségi motoros járőrrel együtt.

 


Az MRFK képviselője örömét fejezte ki, hogy a megyében is alakult a rendőrségi motoros szolgálat mellett jól képzett motoros polgárőr szolgálat is, melyet a jövőben - mint a rendőrség stratégiai partnerének újabb arculatát is - igénybe fogják venni.
A vizsgabiztosok megköszönték a vizsgázók alapos gyakorlati felkészülését, és megállapították, hogy az országban az egyik legfelkészültebb, leggyakorlatiasabb motoros csoporttal találkoztak.
Várhatóan a megyében - a Gy-M-S-M Polgárőr Szövetség területén is - igény alapján hasznos tevékenységet fognak végezni az MRFK koordinálásával, vezényelt feladatok elvégzésével, közös szolgálatokkal a frissen vizsgázott önkéntes munkát vállaló motoros polgárőreink.
Gratulálunk nekik!

További képek a fotogalériában megtekinthetőek.

 

 

/Török László, SPE ügyvezető alelnök, GY.-M.-S. Megyei Polgárőr Szövetség alelnök, járási koordinátor - 2020.07.04./

 

 

Hírarchívum >>