Mozgalmas 2020-at zárt a Soproni Polgárőr Egyesület

 

Több mint nyolcezer órányi szolgálatot teljesítettek tavaly a Soproni Polgárőr Egyesület tagjai, akiknek munkáját felülírta a koronavírus-járvány. Szolgálataik többségét a kijárási tilalom idejére szervezték, amikor arra figyeltek, hogy a hatályos kormányrendeleteket betartja-e a lakosság, de egyebek mellett figyelemmel kísérték a szórakozóhelyek nyitvatartási rendjének betartását is.

 


Az egyesület tagjai 2020-ban is száz százalékos rendőrségi egyeztetéssel összhangban látták el szolgálataikat: nyáron elsősorban a járványügyi intézkedésekre fókuszáltak, akkor parkokat, kilátókat, tűzrakó helyeket ellenőriztek egyebek mellett - mondta Víg József Attila, az egyesület elnöke Hét Témája című műsorunkban.

Tovább sorolva hozzátette, hogy március 16-tól a Soproni Rendőrkapitányság határrendészeti osztályával közös szolgálatokat ellátva ellenőrizték a GYSEV pályaudvart és a tevékenységi területükhöz tartozó, még működő határátlépési pontokat. Március 19-től rendszeresen vitték az Országos Mentőszolgálat dolgozóit a hét minden napján a Sopron-Kelénpatak (Klingenbach) határátkelőhelyi egészségügyi bázispontra, majd április elsejétől elindították a motoros polgárőr szolgálatot két darab Honda típusú motorral. A motoros polgárőrszolgálathoz még áprilisban jelentkezett Soproni BMW Motoros Túra Klub nyolc tagja, mindannyian saját motorkerékpárral.

Az egyesület elsődleges feladatául kapta a lezárt határok-, látogatási tilalom alá vont kilátók és játszóterek ellenőrzését. Az országosan elrendelt tűzgyújtási tilalom miatt a kijelöl tűzrakó helyeket is folyamatosan ellenőrizték, tíz esetben kellett tüzet oltatni illetve a lezárt területeken illetéktelenül tartózkodókat elküldeni. Szolgálataik során több esetben oszlattak fel csoportosulást és szüntettek be közterületi italozást a Jereván lakótelepen – folytatta.

A teljes beszélgetést az alábbi videóban nézhetik meg:

Sopron TV - Szerda este - A hét témája - 2021.01.20. - Mozgalmas 2020-at zárt a Soproni Polgárőr Egyesület

Több mint nyolcezer órányi szolgálatot teljesítettek tavaly a Soproni Polgárőr Egyesület tagjai, akiknek munkáját felülírta a koronavírus-járvány.

 

/www.sopronmedia.hu - Sopron TV - 2021.01.20./

 

 

Hírarchívum >>