„Sigmoid Zsaru-Car” rendszámfelismerő technikai eszközök bevonásával való regionális szintű fokozott rendőrségi ellenőrzés a Győr-Moson-Sopron Megyei Polgárőrök támogatásával - 2021.08.20-22.

 

A korábbi évek sikeres gyakorlata alapján idén is megszervezésre került a nyári idegenforgalmi fő szezon megerősítését szolgáló 3 napos gépjármű felderítő akció. Az ellenőrzés illeszkedik a Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság tevékenységéhez is.

 

 

Idén a szükséges pénzügyi hátteret az akcióhoz a Soproni Polgárőr Egyesület a NEA által biztosított pályázat során nyert összegből finanszírozta a főszervező Balatonalmádi Rendőrkapitánysággal közös szervezéssel. Az OPSZ Gépjárműfelderítő Tagozata ill. a Gy-M-S-M Polgárőr Szövetség is hozzájárult a résztvevő 8 helyről érkező 4 fős csoportok utazási kölségeinek térítéséhez.
A 3 napos több megyét érintő fokozott ellenőrzés az érintett Balaton-parti 4 rendőrkapitányság területén került végrehajtásra.
Az ellenőrzés célja volt a közlekedés biztonságának erősítése, fokozott közterületi jelenlét biztosítása, forgalomból kivont műszaki hibás gépjárművek, és körözött gépjárművek kiszűrése, egyéb közös rendőri ellenőrzések.
A résztvevő berendezéssel rendelkező polgárőr csoportok a Soproni Polgárőr Egyesület, Levél Polgárőr Egyesület, Nyúl Polgárőr Egyesület(Gy-M-S-M Polgárőr Szövetség berendezésével), Budapest XI.ker.Ferencvárosi Polgárőr Egyesület, Sződligeti Polgárőr Egyesület, Hírös Polgárőr Egyesület Kecskemét, valamint a Zugló Polgárőr Egyesület létszámából kerültek ki. A résztvevők a csopaki Rendőrségi objektum (ROKK) szállásadásával naponta 8-24 óráig két műszakban végezték önzetlen szabadidejük terhére való előírt feladataikat a közel 100 fős rendőrségi állomány részvételével.
Az akció során több mint 50 ezer gépjármű került ellenőrzésre. A kiemelt szabálysértési ill. bűnügyi esetek között volt ittas vezető, körözött személy-, körözött gépjármű elfogás, voltak forgalomból kivont gépjárművek elfogásai, voltak lejárt forgalmi engedélyek miatti intézkedések is.
Az akciót nagyban erősítette a Győr-Moson-Sopron Megyei Polgárőr Szövetség területén működő felderítő berendezéssel ellátott 3 polgárőr egyesület.
A soproni, levéli, nyuli egyesület is kiváló munkát végzett a három nap alatt, melyért Borbély Zoltán, rendőr alezredes, a Balatonalmádi Rendőrkapitányság vezetője az akció technikai lebonyolításának főszervezője is külön köszönetét fejezte ki a záró-értékelő értekezleten. A résztvevők és a közreműködök emlékplakettet vehettek át a 22.-i záró ünnepségen.

 

Az eseményről készült képek a fotogalériában megtekinthetőek.

 

/Török László, GY.-M.-S. Megyei Polgárőr Szövetség alelnök, OPSZ - Gépjárműfelderítő Tagozat régióvezető - 2021.08.22./

 

 

Hírarchívum >>