Újabb elismerést kapott a Soproni Polgárőr Egyesület

 

Sorra kapja a dicséreteket a Soproni Polgárőr Egyesület. Korábban a város és a polgárőrszövetség megyei vezetése ismerte el a közösségért végzett önkéntes munkájukat, október 23-i nemzeti ünnepünk alkalmából pedig az Év Polgárőr Egyesülete kitüntetésben részesültek.


Az Országos Polgárőr Szövetség elnöksége példamutató polgárőr-tevékenységükért, eredményes, áldozatkész munkájuk elismeréséül az Év Polgárőr Egyesülete kitüntetést adományozta a Soproni Polgárőr Egyesületnek. Az OPSZ elnöke a polgárőrmozgalomban végzett tevékenységéért külön dicséretben és jutalomban részesítette a soproni egyesület motoros járőrét, Erényi Ottót. Az elismeréseket október 23-i nemzeti ünnepünk alkalmából adták át. A soproniak önkéntes munkájának színvonalát jelzi, hogy nem először kapták meg az Év Polgárőr Egyesülete kitüntetést.

A soproni polgárőrök tavaly ünnepelték volna megalakulásuk 25. évfordulóját. A világjárvány felülírta a terveiket, és akkor elmaradt a jubileumi rendezvény, most viszont a hónap elején megtartották. Farkas Ciprián polgármester megköszönte a polgárőrök önzetlen szolgálatát, amelyet a soproni emberek biztonságáért végeznek. Csaplár Zoltán, a megyei polgárőrszövetség elnöke úgy fogalmazott, az egyik legkimagaslóbban teljesítő szervezet a soproni.

 – Felkészültek a tagok, rendszeresen részt vesznek továbbképzéseken, Vig József Attila pedig rutinos vezető, aki a kezdetektől jó érzékkel irányítja csapatát. Tudja, mikor kell dicsérni és mikor szigorúnak lenni – mondta elismerőleg a megyei elnök. Hozzátette, a rutin azért is fontos, mert az önkénteseknek folyamatosan együtt kell működniük a társszervezetekkel. A járványhelyzet miatti korlátozások idején a polgárőrök nemcsak a közrend fenntartásában vettek részt, több területen segítették a rendőrség munkáját a határvédelemtől a közlekedésrendészeten át a rendezvények biztosításáig.

– Sopron nagy hagyományokkal rendelkező kultúrváros, ahol sokkal több a program, mint más, hasonló méretű településeken. Ezek biztosításában fontos szerepük van a jól felkészült polgárőröknek. A Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt.-vel is jó és széles körű az együttműködésünk, a környék kirándulóhelyein számítanak a motorosszakosztályunkra is a rend fenntartásában – tette hozzá Csaplár Zoltán.

 

/www.kisalfold.hu  - 2021.21.28./

 

 

Hírarchívum >>