Új autóval gazdagodott a Soproni Polgárőr Egyesület - Még hatékonyabban tudják szolgálni a város közbiztonságát

 

Címerezték és feliratozták a Soproni Polgárőr Egyesület új Suzuki Vitara típusú gépkocsiját csütörtökön kora délután a Fő téren. Az egyesület hétmillió forintot nyert a Városi Civil Alap pályázatán az autó megvásárlására, melynek segítségével még hatékonyabban tudják szolgálni a város közbiztonságát.

Ünnepélyes keretek között vehették át a Soproni Polgárőr Egyesület képviselői az új járművet, amely munkájukat sokkal hatékonyabbá teszi.

 

 

Víg József Attila, a Soproni Polgárőr Egyesület elnöke elmondta:

„Egy magasabb felépítésű autó kellett. A régi autóink elhasználódtak. Ahhoz, hogy a munkánkat folytatni tudjuk az erdőkben, a környéken, mindenképp egy olyan autóra volt szükség, amely bírja a terepet is. Egy vadonatúj autó egy olyan technikai fejlődés, ami több évre megoldja a problémákat. „

A város nevében dr. Simon István alpolgármester megköszönte a magyar kormány támogatását és Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselőjének azt, hogy a jó ügy mellé állt, melynek köszönhetően erősödik Sopron közbiztonsága. Sopron alpolgármestere és országgyűlési képviselője együtt adták át a gépkocsi kulcsát az egyesület elnökének.

Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője hangsúlyozta:

"Nagyon fontosnak tartom azt, hogy egy város rendvédelme és közbiztonsága a lehető legjobb legyen. Köszönhetően a rendőrség és a polgárőrség munkájának, Sopron egy jó közbiztonsággal bíró város. Azt gondolom, hogy mindent meg kell tennünk ahhoz, hogy a lehető legnagyobb segítséget megadjuk az egyesületnek. Nagy öröm az, hogy a Soproni Polgárőr Egyesület a magyar kormány támogatásával a Városi Civil Alap kiírásban egy teljesen új, hétmillió forint összegű új autót tudott kapni. Ez az autó szolgálatba áll és hozzá fog járulni városunk közbiztonságának további javulásához. Ezentúl jobb technikai feltétellel tudnak a soproni polgárőrök szolgálatba vonulni és dolgozni a közrendért."

 

A polgárőrök új szolgálati autójával a soproniak sok helyütt fognak találkozni: nem csupán a városban, de az erdei utakon is szolgálja majd a városban élők közbiztonságát.

 

Sopron TV - Mozaik - 2021.10.21. - Új autóval gazdagodott a Soproni Polgárőr Egyesület

Ünnepélyes keretek között vehették át a Soproni Polgárőr Egyesület képviselői az új járművet, amely munkájukat sokkal hatékonyabbá teszi.

 

/www.sopronmedia.hu - Sopron TV - 2022.10.21./

 

 

Hírarchívum >>