Tisztítsuk meg környezetünket!

 

A Soproni Polgárőr Egyesület Gépjármű Felderítő csoportja – mint az Országos Polgárőr Szövetség Gépjármű Felderítő Tagozatának tagja – 2002-ben, Orfűn, mint egyik alapító tag hozta létre a Tagozatot. Azóta számos technikát váltva jelentős eredményekkel vett részt a helyi és országos felderítő akciókban való részvétellel a rendőrséggel való közös szervezéssel a Polgárőr Törvény előírása alapján.

 

Az új rendszámokra való áttéréssel és a 3G technika megszűnése miatt szükségessé vált egy legkorszerűbb technika beszerzése, amit pályázat útján sikerült az egyesületnek beszereznie egy éjjellátó kamerával együtt.

 

 

A Sigmoid-ZsaruCAR CAMERA rendszer a rendőrségi naprakész adatbázisból képes a rendszámok leolvasása után azonnal jelzést adni a tulajdonosi körözött személy, -vagy gépjármű állományról, a műszaki vizsgával nem rendelkező vagy forgalomból kivont gépjárművek állapotáról.

 

 

A városunkban jelentősen megnövekedett lakosságszám és az ezt követően megnövekedett gépjárműállomány, valamint az országhatárok megnövekedett átmenő gépjármű forgalma miatt jelentős igény jelentkezik az üzemeltetett gépjárművek ellenőrzésére, ami a helyi rendőrhatóság igénye is.

 

 

Ez úton is továbbá tesszük közzé technikánk regionális, és országos akciókban való részvételi szándékát, ahol is a rendőrséggel közös szervezéssel segítenénk a szabályos közlekedésben való részvételt.

 

 

Jelenleg egyesületünk kibővített csoportja tagjai számára tartunk felkészítési gyakorlatot, hogy igény esetén teljes biztonsággal tudjunk kellő létszámmal részt venni az akciókban. Közben a rendőrséggel folyamatosan közösen veszünk részt jelenlegi technikánkkal a város járőrözése során.

 

/Török László, SPE ügyvezető alelnök, OPSZ Gépjármű Federítő Tagozat - Nyugat-dunántúli régióvezető - 2023.04.30./

 

 

Hírarchívum >>